Луксозна баня

Луксозна баня

От смесители с изчистена визия и извивки през мозайки до скъпи плочки, наподобяващи вида и усещането на дървесината, дизайнерите продължават да развиват всеки елемент от луксозната баня и да предпочитат все повече гладките линии от строгите ъгли. Или поне това показват тенденциите за тази година. За много хора луксозната баня е лично убежище и място за почивка и отдих, а не просто място, където да си измием зъбите или да вземем душ. Когато решите да пристъпите към реновиране на старата баня или искате да направите чисто нов дизайн и луксозна баня, вие не просто създавате едно функционално място. Създавате пространство, където да си починете и да се отпуснете. Впуснете се с нас и открийте какви са тазгодишните тенденции в луксозните бани.

Луксозна баня в малко помещение? Мисията – възможна!

Луксозна баня 1
Луксозна баня – услуга от професионални дизайнери

Макар и често, когато чуем някой да говори за луксозна баня, да си представяме огромни помещения с вана, душ, сауна и гардеробна на едно място, все повече тази мода се променя. Днес можем да се радваме на същото усещане, стил и визия на луксозните бани и на много по-малко пространство. Със сигурност с желание и правилно подбиране на елементите от интериора можете да постигнете луксозна баня и в апартамента си!
При работата с малки помещения и изработването на дизайн за вашата луксозна баня е препоръчително да се посъветвате и да използвате услугите на професионални дизайнери. С тяхна помощ ще успеете да подредите пространството за да постигнете елегантност и функционалност на едно място – във вашата нова луксозна баня. Имате нужда от проекти за баня – екипът от дизайнери на Jessica е готов да ви помогне!

Луксозните бани стават високотехнологични

От много години Япония е безусловния лидер във тази област. И тук не говорим само за луксозните бани. Високотехнологичните тоалетни са разпространени на много места – от публични тоалетни до скъпи и луксозни бани в 5 звездни хотели. Все повече хора се интересуват как могат да интегрират новите технологии в една луксозна баня. И това е причината интересът към този тип тоалетни да продължава да нараства.
Основните екстри, които „умната“ тоалетна може да добави във вашата луксозна баня са затопляне на седалката, автоматично отваряне и затваряне на капака, биде, сешоар, система за отвеждане на въздуха и много други. А като допълнителен акцент към дизайна на вашата луксозна баня, „умната“ тоалетна може да има и вградена светлина, във вътрешността на чинията.
Но тенденциите показват, че не са само тоалетните, които използват нови технологии. Цялата луксозна баня ще претърпи подобрения с нововъведенията в областта. Смарт душовете са едно от тях. Те могат автоматично да се настроят на подходящата за вас температура или да се управляват с помощта на смартфон. Освен това, като добавка към умната, луксозна баня можете да интегрирате и система, която ви позволява дистанционно да напълните ваната. Така, когато се приберете изморени от работа, трябва просто да се потопите във вода с перфектна температура и да се отпуснете.

Медните и златни тонове се завръщат в луксозните бани

Луксозна баня 2
Луксозна баня – изтънченост

Топлите и приятни медени и златни тонове правят заслуженото си завръщане на подиума на луксозните бани. Тези нюанси се съчетават много добре със по-студените сиви нюанси, популярни през последните години. Златните тонове придават точното количество изтънченост, дълбочина и класа във всяка луксозна баня.
При избирането на точния дизайн за луксозна баня, все повече хора се насочват към медените и златни тонове, за сметка на студеният и блестящ хром, който излъчва много по-модерен и изчистен вид. Именно затова хромът често е предпочитан в съвременните и Industrial визии. Медените и златни предложения за луксозна баня се предлагат с няколко различни завършека (сатенен, матов и полиран) и могат коренно да променят визията и усещането на цялото помещение, като му придават класически и традиционен привкус.
Добавеният бонус на изделията за луксозна баня в медени и златни нюанси е, че по повърхността не се задържат петна от вода, както и от пръсти. Тези предложения можете лесно да съчетаете с дървени шкафове, приглушено осветление, както и класическите за луксозните бани големи огледала.

Луксозни бани в неутрални и меки цветове

Тази година тенденциите показват, че земните и меки цветове са все още водещи при дизайните на всякакъв тип бани: икономични, среден клас и луксозни бани. Това са белите, сиви и топли кафяви цветове, които придават на пространството елегантност и модерна визия. Тази година, обаче, се наблюдава отново навлизането на земни елементи и дори vintage мебели в луксозните бани.
В една луксозна баня има много и различни начини, по които можете да комбинирате неутралният дизайн и този органичен акцент. Например, можете да заложите на стени с мозайки или тапети с флорални мотиви, да оставите видими тухлите, да създадете акцент с впечатляващи дървени шкафове и маси. Идеите за такъв тип луксозна баня са безброй и можете да ги съчетаете по начин, който най-много ви допада.

Луксозни бани с модерни и впечатляващи вани

Луксозна баня 4
Луксозна баня – иновация и креативност

Определено звездата и основен елемент на всяка една луксозна баня – ваната е тенденция и тази година. Дизайнерите продължават да са все по-иновативни и креативни в идеите си, което със сигурност ни носи впечатляващи предложения за нашата луксозна баня. Най-хубавото при тях е, че имате възможността да намерите подходящ дизайн и идея за вана, независимо от пространството, с което разполагате.
Все по търсени, не само в луксозните бани, но и в тези среден клас, класическите и модерни дизайни са свободностоящите вани. Защо? Защото поставянето до стена не е задължително – а това ви дават свободата да я поставите на различни места в банята, спалнята, терасата и къде ли не! Ако изберете свободностояща вана за вашата луксозна баня, вие не само ще получите впечатляващ дизайн и функционалност, но и възможността да я позиционирате на всякакви места! Единственото изискване на свободностоящите вани е достъп до вода, с която да я пълните, и до канал, в който да отвеждате мръсната вода след това. Така, ако не разполагате с много пространство, но искате да включите и вана във вашия дизайн на луксозна баня – това е решението за вас!

Луксозна баня от Jessica

Екипът на Jessica е готов да бъде ваш партньор във визуализирането и проектирането на вашата мечтана луксозна баня. При нас можете да намерите изключителни предложения от световноизвестни дизайнери, смарт-технологии и класически предложения. С нас, създаването на вашата луксозна баня ще бъде лесно, като детска игра!

 

 

Луксозна баня в малко помещение? Мисията – възможна!
Луксозните бани стават високотехнологични
Медните и златни тонове се завръщат в луксозните бани
Луксозни бани в неутрални и меки цветове
Луксозни бани с модерни и впечатляващи вани
Луксозна баня от Jessica